8 decembrie 2011

Rezistenta psihologica la insulina

Miercuri, 7 decembrie 2011, a avut loc prezentarea lucrarii de doctorat 'Rezistenta psihologica la insulina si credintele irationale: evaluare si interventie', semnata Amfiana Gherman. Psiholog clinician cu activitate in Centrul de Diabet Cluj-Napoca si in sistemul privat de sanatate, Amfiana Gherman a prezentat rezultatul cercetarilor psihologice efectuate la pacienti cu diabet zaharat carora li se indica insulinoterapia. Evenimentul a avut loc in platforma de roboterapie si psihoterapie prin realitate virtuala, centru de excelenta al catedrei de psihologie clinica si psihoterapie din Cluj-Napoca (platforma Psytech-Matrix). 
Tema rezistentei psihologice la insulina a fost cercetata in ultimii ani in Cluj-Napoca sub coordonarea Prof. Dr. Nicolae Hancu de catre echipa de psihologi ai Centrului de Diabet, lucrarile stiintifice fiind incepute de psiholog Mirela Pop. Refuzul pacientilor de a incepe tratamentul cu insulina este justificat, in mare parte, de ganduri iau cognitii irationale (elaborari logice de ganduri coerente), care merita cunoscute in scopul de a creste aderenta la acest tip de tratament. 
Lucrarea de doctorat a fost condusa de profesorul Daniel David. 
Psih. Dr. Amfiana Gherman isi continua activitatile de cercetare in paralel cu activitatea clinica - psihologie si psihoterapie, adulti si copii - Centrul Medical Asteco, Cluj-Napoca (click pentru pagina clinicii)

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Forum: intrebari si comentarii: